LAPSI OLEN VARAKKAAN SUOMEN!

 LAPSEN OIKEUS ON AIKUISEN VELVOLLISUUS!
                       J.P.GRANT, UNICEFin entinen pääsihteeri


Köyhyydestä johtuva eriarvoistuminen on edelleen yksi aikamme vaikeimmista ongelmista. Suomessa 14,7% lapsista elää köyhyys- tai syrjäytymisriskissä (arvio
160 000 lasta). 
Köyhyys periytyy ja haavoittaa useita sukupolvia. Heikoimmassa asemassa ovat yhden huoltajan taloudet, joiden tulot ovat nykyisin 75 % verrattuna lapsikotitalouksiin keskimäärin.

Vähävaraisuus ja siitä johtuva syrjään jääminen, kiusaaminen ja yksinäisyys on lisääntynyt. Osalta lapsista puuttuu mahdollisuus kehittyä kykyjensä mukaisesti. Asuinalueet jakautuvat ja koulut profiloituvat tämän kehityksen seurauksena, lasten sosiaaliset suhteet ja yhteisöt kapenevat, ylisukupolvinen köyhyys ja erilaistuminen lisääntyy.

Perheen taloudellinen tilanne rajoittaa myös nuorten vapaa-aikaa. Jopa puolet nuorista kertoi perheen varallisuuden vaikuttaneen heidän mahdollisuuksiinsa harrastaa tai viettää mielekästä vapaa-aikaa.



Meidän tulee sitoutua entistä paremmin vähävaraisten perheiden elämää helpottavaan perhepolitiikkaan, joka pohjautuu lapsilta ja lapsiperheiltä saatuun tietoon.


Haluan Saarijärven, jossa jokaisella lapsella ja nuorella on turvallinen lapsuus ja nuoruus!

Haluan Saarijärven, jossa lapsille varmistetaan riitävä erityinen tuki varhaiskasvatuksessa ja kouluss

Haluan Saarijärven, jossa henkilöstömitoitus on oikealla tasolla lasten ja nuorten tarpeiden mukaan!





Kommentit

Suositut tekstit